Temporada de codonys, recepta d’allioli

Temporada de codonys per fer la recepta d’allioli de codony. Es pot fer a la tardor. És quan podem agafar els codonys de l’arbre. Quan es va en una casa rural amb la família o els amics també es pot posar en práctica receptes. En aquesta entrada de blog vull oferir la recepta que jo utilitzo.

Temporada per fer una recepta que faig servir en qualsevol àpat. És molt pràctica i fàcil de fer. Ja sé que aquesta entrada de blog no és de l’estil d’entrades que faig normalment però em venia de gust compartir-ho. A casa Ferreres tenim un arbre codonyer que cada tardor ens ofereix uns bons codonys. Ara que estem el mes de novembre és un bon moment per fer l’allioli de codony, els fruits estan en un bon punt de maduració. Evidentment, quan tenim un grup d’amics o família en els nostres establiments: Baluard, Cal Cisteller i Volta, els hi regalem. 

L’allioli de codony es tracta d’un producte molt nutritiu i calòric. És de gust dolç pel fruit i lleugerament picant per l’all. Està elaborat amb tres ingredients molt beneficiosos pel nostre organisme:  l’all, el codony i l’oli d’oliva. És un producte molt adequat per combinar-ho en tota mena de plats. Pot ser d’acompanyament per a carns i peixos com per posar-ho damunt d’una llesca de pa, torrat o sense torrar. 

Ingredients

2 alls, 2 codonys, 1 poma, 1 pessic de sal i 1 raig d’oli

Preparació

Tallem i bullim els codonys i la poma, quan bull tot hi tirem la sal. Un cop estigui tou es treu del foc, s’escorre, es pela i xafa amb una forquilla fent una pasta/puré i es deixa refredar. A part, es xafen els alls amb el morter fins que quedin com una pasta. Tot seguit ajuntem les dues pastes (codony+poma i all) i ho barregem perquè quedi tot integrat. Llavors anem tirant oli de mica en mica i anem remenant fins a quedar una pasta de textura densa i suau.

Dels codonys també se’n pot fer codonyat. És un fruit derivat de les tècniques d’aprofitament i optimització dels recursos del territori rural.

Som-hi! 

0

Add a Comment