Pedraforca la muntanya del Berguedà

Pedraforca és una emblemàtica muntanya de Catalunya situada en la comarca del Berguedà. El nom té una estreta relació a la seva forma. És una muntanya singular per seva forma. La seva estructura té el aspecte de forca i està feta de pedra. 

Pedraforca és una muntanya màgica, conquista a les persones que la poden veure i qui la puja s’enamora de la seva bellesa. Està situada entre Saldes i Gósol, a l’alt Berguedà. El seu punt més alt té una altitud de 2.506 metres. La seva peculiar forma de forca: els seus dos cims, els pollegons, estan separats per un gran coll, l’Enforcadura. La vista més coneguda i popular del Pedraforca és la del seu vessant oriental, des de la vall de Saldes. El massís del Pedraforca es troba situat al Parc Natural del Cadí-Moixeró i està catalogat com a Paratge Natural d’Interès Nacional per la seva gran riquesa biològica i geològica. Hi ha vàries rutes per poder fer el cim.

Quan fas turisme rural al Berguedà, aconsellem fer la ruta de la tartera des de Saldes. És espectacular pels indrets que es van passant. Es deixa el cotxe en l’espai habilitat del mirador del Gresolet. S’agafa el camí pel bosc fins arribar al refugi de Lluís Estasen. Davant del refugi hi ha un plafó informatiu i els indicadors que marquen diferents rutes: de la tartera i del verdet. El camí a seguir és molt clar, amb el pas del temps hi ha passat molta gent i està marcat de forma natural. Per evitar confusions aquesta ruta està marcada amb unes ratlles blanques i groges. Es va seguint el camí ascendent pel bosc. Quan ja no hi ha arbres es va pujant pel costat de la tartera fins arribar a l’enforcadura. En aquest moment es pot veure banda i banda de la muntanya, per un costat Gósol i per l’altre Saldes. El camí segueix marcat per pujar el cim més alt de la muntanya. El descens es fa pel mateix lloc.

Visca! Cim aconseguit!! les emocions que un té són fantàstiques!

 

0

Add a Comment