Barbacoa a la casa rural

La barbacoa a la casa rural és un element indispensable per una estada en un entorn rural. Els grups quan passen uns dies els hi agrada coure carn a la barbacoa. El temps de les calçotades és ideal.

La barbacoa a la casa rural és un espai per gaudir d’una manera diferent la manera de cuinar la carn. A qualsevol època de l’any es pot fer una barbacoa. Es pot fer amb llenya a l’hivern o carbonet a l’estiu per fer un bon braser.

Quan les famílies o grup d’amics decideix passar uns dies en una casa rural, en la seva planificació preparen unes llistes pensant en què menjaran. Normalment, les persones no disposen d’un espai adequat en la seva casa per fer una barbacoa. Aquest tipus de cocció fa que la carn quedi molt tendra i gustosa.

El concepte de fer una barbacoa és el conjunt d’experiències que es poden tenir en l’elaboració de l’àpat. És un sistema de cocció lent. Mentre es va coent la carn els comensals van preparant de forma conjunta tot el que pot comportar l’àpat. Uns preparen la taula, altres preparen entrants i primer plat… És un moment que es viu amb alegria i tranquil·litat, seguint el ritme de la cocció de la carn. Tothom seu a taula quan la carn està cuita. És molt important menjar la carn en calent que és quan s’assaboreix millor les qualitats de l’aliment. 

També es pot coure pasta, arròs, peix, bolets i verdures com els calçots. Només cal que el rellotge es pari i es pugui gaudir del moment entre els amics o familiars. S’ha de poder gaudir dels moments d’oci. 

Els tres establiments rurals que tenim: Volta, Baluard i Cal Cisteller, tenen la seva pròpia barbacoa. 
casa-rural-barbacoa-xai

0

Add a Comment