Ruta via verda de Cal Rosal a Pedret

Ruta recomanable per gaudir de la natura. La via verda de Cal Rosal a Pedret és una antiga via del tren. Els al·licients de la via són diversos. Passejar al costat del Llobregat. Creuar tres túnels i visitar el Monestir de Pedret. És de recorregut fàcil i apte per totes les edats.

Ruta que es pot fer en qualsevol època de l’any. Comença a la colònia de Cal Rosal on es pot deixar el cotxe en un aparcament sense asfaltar anomenat pla de l’italià. S’acab
a a l’església de Sant Quirze de Perdret. A la part final del trajecte ens hi trobem el pont gòtic de Pedret. L’allargada de la ruta no arriba a un total de 10 km (5 km d’anada i 5 km de tornada).

L’avantatge d’aquesta ruta és que es passa per un camí molt ampla, abans era la via del tren. El desnivell és molt baix, excepte al final que hi ha una pujada entre el pont i l’església. Per poder veure l’església per dintre s’ha de fer mitjançant visita concertada.

És planera amb un entorn natural de gran riquesa en espècies vegetals que passa pels costat del riu Llobregat. A la primavera ressalta el verd i l’abundància de l’aigua. A l’estiu el groc amb la calma del riu i les frescor dels arbres. La dolça tardor el vermell i marró. I finalment, a l’hivern podem tenir la sort de veure les estalactites i estalagmites que s’han format per les baixes temperatures. En tot el trajecte hi predomina la tranquil·litat. A vegades, el silenci es trenca pel soroll de l’aigua o el cant dels ocells.

En els nostres establiments de turisme rural oferim la ruta amb tots els detalls. Afortunadament, a la comarca del Berguedà tenim espais i racons dignes de visitar per poder gaudir dels recursos naturals que ens ofereix la natura.

T’animes a caminar una mica?ruta_pont_gotic_pedret

0

Add a Comment