Riera de Merlès, per gaudir de la natura

Riera de Merlès és un lloc ideal per passar una bona estona. És un espai protegit d’interès natural. Es pot anar en qualsevol moment de l’any, però, ara que és estiu és genial. Estar amb la natura, a la fresca i en espais tranquils fa més agradable els moments de forta calor. És una zona per anar-hi amb amics o en família.

Riera de Merlès és un llarg espai natural per poder-s’hi donar un bany. El seu curs passa o voreja per diferents comarques com el Ripollès, Berguedà, Osona i Bages. Té un atractiu paisatgístic molt autèntic, ja que l’entorn s’ha modificat molt poc.

A més, al ser una zona formada per municipis rurals, mentre anem fent carretera per accedir a la riera, podem veure masies disperses amb molta història.

Poder pasejar per la riera és un verdader plaer en tots els sentits. Es pot fer una excursió ben bonica i acabar-se en un agradable bany, o també, fer una petita excursió per dins de l’aigua. Un consell és anar-hi entre setmana perquè al ser un lloc tan bonic també és concorregut. També és una zona protegida pels animals com la llúdriga. Si portem uns prismàtics i tenim sort podrem veure algun d’aquests animalets.

En la mateixa riera hi podem trobar diferents zones com:

  • La Gola de les Heures; amb un bonic salt d’aigua i la seva corresponent àrea de bany.
  • El Gorg Blau; un espai molt ampli amb salt d’aigua.

Jo aconsello anar-hi. És un lloc per desconnectar i poder viure la natura en tots els sentits. Només cal tenir en compte que cal ser respectuós amb el medi ambient.

 

0

Add a Comment