Perla del Llobregat és Gironella

Perla del Llobregat és Gironella, és un poble amb el seu propi encant. El nucli antic i el seu pont vell gòtic fan un conjunt històric amb autenticitat pròpia. La presó i la torre del rellotge són elements que tenen un llegat. Altres indrets i edificis emblemàtics de la vila en formen un conjunt fantàstic per visitar.

Perla del Llobregat s’anomena a la vila de Gironella per la seva similitud en la bellesa. Gironella és un indret on es pot gaudir de molts espais. La part antiga de la vila està formada amb cases esglaonades que s’enfilen per carrers estrets i costeruts. Algunes cases encara mostren elements medievals. El nucli es formà a l’entorn de l’església románica de Santa Eulàlia de Gironella. És recomanable començar la visita pel Pont Vell, tot admirant el mirall d’aigua del riu Llobregat.

Perla-Pont-Vell-Diable-agroturismeDesprés de visitar el nucli antic de Gironella es pot fer alguna excursió. A mi personalment, m’agrada fer l’excursió per veure les últimes pedres que formaven el Pont del Diable. És una excursió de només 3 kilòmetres, de molt poc desnivell i es pot fer circular. Quan faig aquesta ruta començo pel Pont Vell (A) fins el Pont del Diable (B).

Una de les festes que ha fet popular aquesta vila és la representació de l’11 de setembre. És una obra que es fa a la roca del Pont Vell als peus de la Torre del rellotge. Obra que commemora els fets de 1714 a Gironella.

Quan es fa turisme rural s’ha de poder gaudir de la casa i de l’entorn. Conèixer pobles o indrets que tenen la seva pròpia història donen autenticitat a l’estada.

Clica aquí per fer millor el recorregut.

 

0

Add a Comment