Escapa i busca el balcó de Catalunya

Escapa i busca del balcó de Catalunya. És una preciosa excursió que recomanem per poder veure una fantàstica panoràmica. A sobre de la ciutat de Berga hi ha el balcó.

Escapa per veure els colors que ens ofereix la natura. Cada estació de l’any és un espectacle de colors. A la primavera ressalta el verd. A l’estiu el groc. El dolç tardor el vermell i marró. I finalment, a l’hivern podem tenir la sort de veure el blanc de la neu.

A sobre de Berga hi ha la muntanya on presideix el santuari de Santa Maria de Queralt. Edifici construït al segle XVIII, d’estil renaixentista. És una obra composta per una nau central amb dos de laterals. Està situat a 1.200 metres d’altura i per la seva peculiar ubicació se li ha posat el nom del balcó de Catalunya.

La muntanya també té la seva pròpia llegenda. Un pastor va trobar la petita imatge de la verge amagada en una petita cova. Quan es canviava de lloc al dia següent tornava a aparèixer en el mateix lloc del primer dia. D’aquesta manera van construir una capella on hi ha la cova. Aquest petit edifici és d’estil barroc.

La verge és una petita talla de fusta que està asseguda. A la mà esquerra agafa el seu fill i amb la mà dreta sosté una oreneta. El símbol de Queralt. Aquest any 2016 s’ha realitzat diferents actes per commemorar el centenari de la coronació de la verge.

Recomanem visitar aquest lloc tenint en compte la seva llegenda i les vistes espectaculars que fan honor al nom del balcó. És un lloc que no té cap dificultat d’accés. Visita aconsellada per a famílies i amics de qualsevol edat.

És un espai per passejar i que serveix com a punt de partida de diferents excursions. Es pot accedir en cotxe fins a un aparcament per a vehicles. Des d’allà es pot pujar per unes escales que voregen la serralada o agafar el funicular.

Serà una bona experiència combinar cultura i natura.

0

Add a Comment